Alla ungas jobb behövs

Politik. I dag besöker vi Hagöns camping i Halmstad.

En av många arbetsgivare i Halland som anställer unga och ger dem en första chans in i arbetslivets gemenskap. Vi i Alliansen ger oss inte förrän alla som kan och vill arbeta också har ett jobb att gå till. Kärnan i vår politik är därför att fortsätta bryta utanförskap och få in fler i arbete. Mot det står Socialdemokraterna och de övriga oppositionspartierna vars politik istället riktar in sig särskilt på höjda trösklar för jobb till unga.

När vi blickar framåt väntas ekonomin gradvis förbättras, om än i långsam takt.

Inriktningen framöver är att vi ska tillbaka till balans och överskott i offentliga finanser för att bygga skyddsvallar mot kommande kriser. Det ställer krav på att alla reformer i närtid finansieras fullt ut, krona för krona. Alliansen har därför presenterat nio miljarder kronor i finansiering för satsningar som huvudsakligen lägger grunden för fler jobb och mer kunskap i skolan.

Socialdemokraterna vill fördubbla skatten för att anställa unga under 26 år vilket motsvarar en kostnad på närmare två extra månadslöner om året, alltså över 40000 kronor årligen.

Samtidigt vill de fördubbla restaurangmomsen vilket slår direkt mot en av de branscher där unga får sitt allra första jobb.

Vi är beredda att ta fighten för ungdomsjobben, vi är tydliga med att alla ungas jobb behövs. Socialdemokraterna pratar i stället om garantier och åtgärder, för att deras löften om garantier ska vara värda någonting är det därför hög tid att de svarar på frågan:

Hur leder fördubblade skatter för att anställa unga till att fler får ett arbete?

Anna Kinberg Batra (M), gruppledare och ordförande riksdagens finansutskott
Lars Püss (M), riksdagskandidat från Halland

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *